Waar vindt u het werk van Kees Bastiaans
Een permanente overzichtstentoonstelling van het werk van Kees Bastiaans is er niet, maar in het 100ste geboortejaar van de Brabantse kunstschilder hebben heel veel mensen kennis genomen van zijn werk, dat speciaal voor deze deze gelegenheid bijeen was gebracht op exposities in Mill, Uden en Gennep.

Het merendeel van het werk  van Kees Bastiaans bevindt zich in particuliere handen, zowel in het binnen- als in het buitenland, waarbij een groot aantal personen meerdere werken van hem verzameld heeft.

Ook gemeenten en andere instellingen, zoals scholen, hebben werken van zijn hand. Daarnaast hebben het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch, het Museum Kempenland in Eindhoven en het Museum voor Religieuze Kunst in Uden werken van Kees Bastiaans opgenomen in hun collecties.

Het familieportret en een zelfportret is te bewonderen op de permanente tentoonstelling "Het verhaal van Brabant" in het Noordbrabants Museum.

Een selectie uit werk in particulier bezit werd tijdelijk beschikbaar gesteld ten behoeve van de exposities in Mill, Uden en Gennep. meer hierover

Van de werken die in Mill en Uden tentoongesteld werden is een kunstboek samengesteld. De hierin opgenomen 130 werken geven een goed beeld van het oeuvre van Kees Bastiaans. Dit kunstboek kunt u via onze webwinkel in bezit krijgen. meer hierover

In de nieuwsrubriek hebben wij in 2012 melding gemaakt van de kruisweg die Kees Bastiaans maakte in opdracht van de zusters Dominicanessen in Sambeek en die spoorloos bleek te zijn (zie ). Tot onze vreugde is deze kruisweg inmiddels terecht. De kruisweg hangt in de kerk Saint Pierre in Warsage, gelegen tussen Eijsden en Luik. Meer hiervoor leest u in Nieuwsbrief-15. De ontwerpen van deze kruisweg hangen in de kapel van Zorgcentrum "Pantein Aldenhorst" te Mill.

In de jaren 1960 maakte Kees Bastiaans voor de schoenfabrikanten Berkelmans een glas-in-loodraam, dat de historie van de schoenindustrie in beeld brengt. Bij de sloop van de fabrieksgebouwen is het raam overgeplaatst naar een particuliere woning, maar het is nu weer door iedereen te bewonderen in het industrieel erfgoedgebouw de Leerfabriek KVL in Oisterwijk. Hoe het glas-in-loodraam daar terecht is gekomen, leest u in:
Nieuwsbrief-16.

De stichting tracht te komen tot een totaaloverzicht van de werken van Kees Bastiaans. Veel van zijn werk is al "in beeld', maar er is nog meer. Daarom roept de stichting iedereen op die aan dit overzicht nog een bijdrage kan leveren:

Bent u in het bezit van werk van Kees Bastiaans laat het s.v.p. even weten middels het contactformulier.

Getracht wordt om de inventarisatie zo compleet mogelijk te maken, zodat een totaalbeeld ontstaat van wat zoal gemaakt is en waar het is gebleven.