Nieuwsbrief
Nieuwsbrief Kees Bastiaans - Kunstschilder
Geïnteresseerden in de activiteiten rondom Kees Bastiaans kunnen ook via onze nieuwsbrief per e-mail hiervan op de hoogte worden gebracht.

Als u ook graag de nieuwsbrief per e-mail ontvangt dan kunt u zich hier aanmelden.
Nieuwsbrief 11
Expositie Schijndel.

“Kees Bastiaans. Het leven was mooi”, onder deze titel organiseert het museum Jan Heestershuis te Schijndel, in samenwerking met de Erven Bastiaans, van 10 juli tot en met 2 oktober 2016 een overzichtstentoonstelling van het werk van de kunstschilder Kees Bastiaans (Mill, 1909 - 1986).

Op de expositie zijn een 60-tal werken van particulieren te zien, welke, op een enkele uitzondering na, nimmer getoond zijn; zij zijn representatief voor de diverse perioden en stijlen van de schilder Kees Bastiaans.

Jan Geerts, bestuurslid van de Stichting Vrienden van het museum Jan Heestershuis, heeft onder dezelfde titel in een catalogus het werk van Bastiaans toegelicht en in kunsthistorisch perspectief geplaatst; alle geëxposeerde werken zijn in deze uitgave afgebeeld. De catalogus is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Kees Bastiaans 100 jaar.

De opening van de tentoonstelling - uitsluitend voor genodigden - vindt plaats op zondag 10 juli 2016 om 15.00 uur en zal worden ingeleid door Drs. Léon van Liebergen, oud conservator-directeur van het museum voor Religieuze Kunst Uden.

Het museum hoopt u daarna te mogen ontvangen. Museum Jan Heestershuis is gevestigd aan de Pompstraat 17, 5481 BL Schijndel. De openingstijden zijn dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur.

Het is een boeiende expositie en een aanrader voor velen. Veel kijkplezier!

Stichting Erven Kees Bastiaans,
Bas Bastiaans, voorzitter.
Uden, juni 2016.
 
Nieuwsbrief-10 Christusfiguur.
Nieuwsbrief-9 Zelfportretten.
Nieuwsbrief-8 Expositie "Gezin XXL - een huis vol broers en zussen".
Nieuwsbrief-7 Expositie Kees Bastiaans collectie van de Gemeente Mill en Sint Hubert.
Nieuwsbrief-6 Het verhaal van Brabant.
Nieuwsbrief-5 Verjaardagskalender - Kees Bastiaans.
Nieuwsbrief-4 Kees Bastiaans - kunstschilder nu ook op facebook.
Nieuwsbrief-3 Groepsexpositie te ’s-Hertogenbosch.
Nieuwsbrief-2 Slotexpositie “Werken op papier”.
Nieuwsbrief-1 Lezing over Brabantse schilderkunst door Frank Lubbers.

omhoog