Nieuwsbrief
Nieuwsbrief Kees Bastiaans - Kunstschilder
Geïnteresseerden in de activiteiten rondom Kees Bastiaans kunnen ook via onze nieuwsbrief per e-mail hiervan op de hoogte worden gebracht.

Als u ook graag de nieuwsbrief per e-mail ontvangt dan kunt u zich hier aanmelden.
Nieuwsbrief 15
Kruisweg.

In 1948 schilderde Kees Bastiaans in opdracht van de Zusters Dominicanessen te Sambeek een kruisweg (14 staties, olie op doek, 37 x 50 cm). Volgens de overlevering deden de zusters deze spoedig van de hand. Hij verhuisde naar de Dominicanen in Huissen. Op enig moment is de kruisweg spoorloos. Jaren van naspeuringen om te achterhalen waar hij gebleven is leverden niets op. Graag hadden wij de veertien staties toegevoegd aan de inventarisatie van de werken van de schilder. Echter.

Enkele maanden geleden kregen wij een tip, dat de kruisweg mogelijk ergens in België zou hangen. Deze tipgever bracht ons in contact met de overste van de Missionarissen Oblaten van Maria. De overste wist ons inderdaad te vertellen dat de kruisweg hangt in de kerk Saint Pierre in Warsage, gelegen tussen Eijsden en Luik. Pater Ben de Vries omi, die in 1994 verantwoordelijk pastor werd van deze parochie, heeft deze voor de kerk in bruikleen gekregen van zijn orde. De kruisweg is dus zeker al vanaf 1994 in bezit van genoemde orde. We proberen nog te achterhalen waar de kruisweg was in de periode 1950-1994. Jammer dat pater Ben de Vries is overleden; hem kunnen we helaas niet meer raadplegen.

Wij zijn blij, dat we de kruisweg hebben gevonden en dat deze een mooie plek heeft in het Romaanse kerkje te Warsage. Voor de beeldvorming hebben we enkele staties opgenomen.

De 14 ontwerpen van deze kruisweg (waterverf, houtskool op papier) zijn door ons in 2012 in bruikleen gegeven aan Zorgcentrum “Pantein Aldenhorst” te Mill; deze hangen vanaf die tijd in de kapel van het zorgcentrum. In 2012 hebben wij hier in een nieuwsbericht aandacht aan besteed.

Stichting Erven Kees Bastiaans,
Bas Bastiaans, voorzitter.
Uden, oktober 2018.

Nieuwsbrief-14 Expositie Boeren Burgers Buitenlui.
Nieuwsbrief-13 Wandplastiek.
Nieuwsbrief-12 Einde expositie Museum Jan Heesterhuis.
Nieuwsbrief-11 Expositie Schijndel.
Nieuwsbrief-10 Christusfiguur.
Nieuwsbrief-9 Zelfportretten.
Nieuwsbrief-8 Expositie "Gezin XXL - een huis vol broers en zussen".
Nieuwsbrief-7 Expositie Kees Bastiaans collectie van de Gemeente Mill en Sint Hubert.
Nieuwsbrief-6 Het verhaal van Brabant.
Nieuwsbrief-5 Verjaardagskalender - Kees Bastiaans.
Nieuwsbrief-4 Kees Bastiaans - kunstschilder nu ook op facebook.
Nieuwsbrief-3 Groepsexpositie te ’s-Hertogenbosch.
Nieuwsbrief-2 Slotexpositie “Werken op papier”.
Nieuwsbrief-1 Lezing over Brabantse schilderkunst door Frank Lubbers.

omhoog