Nieuwsbrief
Nieuwsbrief Kees Bastiaans - Kunstschilder
Geïnteresseerden in de activiteiten rondom Kees Bastiaans kunnen ook via onze nieuwsbrief per e-mail hiervan op de hoogte worden gebracht.

Als u ook graag de nieuwsbrief per e-mail ontvangt dan kunt u zich hier aanmelden.
Nieuwsbrief 17
Onthulling wandpaneel.

In 1969 maakte KB voor de basisschool De Kruisstraat in Rosmalen een kleurrijk wandpaneel, onder de naam “Brabantse Folklore”, ook wel “Rosmalens dorpsleven” genoemd. Zoals vele scholen van de jaren 1960 moest ook deze school in 2013 haar deuren sluiten. Buurtschap Kruisstraat raakte niet alleen een school kwijt, maar ook het enige kunstwerk: het wandpaneel, groot 125 x 340 cm. In het Brabants Dagblad van 4 september 2013 vinden jullie hiervan een artikel terug op de site www.keesbastiaans-kunstschilder.nl onder het menu “in de pers”.

Het wandpaneel kreeg een plaats in de basisschool Madelief in de Bossche “Maaspoort”; door herinrichtingsplannen van de school was de vraag waar het wandpaneel naar toe moest. De Heemkundekring Rosmalen kwam dit ter ore en heeft het er niet bij laten zitten. Het bestuur heeft zich beijverd dat het wandpaneel terugkomt naar Rosmalen. Daar heeft het nu een plaats gekregen in het trappenhuis van het theatergebouw Perron 3, Hoff van Hollantlaan 1, 5243 SR Rosmalen. Het trappenhuis leidt naar de lokalen waar dagelijks creatieve activiteiten worden ontplooid door jonge en oudere cursisten onder leiding van hun docenten.

Na de openingswoorden door Rien van den Broek, voorzitter van de Heemkundekring Rosmalen, heb ik als voorzitter van de Stichting verteld over “Wie en wat was Kees Bastiaans?” ‘Onze pa, onze opa’ en de heer Henk Savelkouls, directeur van de school Kruisstraat van 1971 tot en met 2004, sprak over de school van toen en het wandpaneel, waar zijn school zo trots op was. Directeur Anton Steenbergen van Perron 3 heeft het paneel met enthousiasme ontvangen “er lopen hier veel mensen voorbij”.

De officiële onthulling heeft plaatsgevonden op vrijdag 15 februari 2019 in aanwezigheid van familieleden Bastiaans en leden van de Heemkundekring Rosmalen, Henk en Mientje Savelkouls, leden van de ATO-scholenkring en andere genodigden.

Voor een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad van 15 februari 2019 mogen wij u verwijzen naar:
Onthulling www.bd.nl - Rosmalens dorpsleven op de plek waar het hoort.

Stichting Erven Kees Bastiaans,
Bas Bastiaans, voorzitter.
Uden, maart 2019.

Nieuwsbrief-16 Glas-in-loodraam.
Nieuwsbrief-15 Kruisweg.
Nieuwsbrief-14 Expositie Boeren Burgers Buitenlui.
Nieuwsbrief-13 Wandplastiek.
Nieuwsbrief-12 Einde expositie Museum Jan Heesterhuis.
Nieuwsbrief-11 Expositie Schijndel.
Nieuwsbrief-10 Christusfiguur.
Nieuwsbrief-9 Zelfportretten.
Nieuwsbrief-8 Expositie "Gezin XXL - een huis vol broers en zussen".
Nieuwsbrief-7 Expositie Kees Bastiaans collectie van de Gemeente Mill en Sint Hubert.
Nieuwsbrief-6 Het verhaal van Brabant.
Nieuwsbrief-5 Verjaardagskalender - Kees Bastiaans.
Nieuwsbrief-4 Kees Bastiaans - kunstschilder nu ook op facebook.
Nieuwsbrief-3 Groepsexpositie te ’s-Hertogenbosch.
Nieuwsbrief-2 Slotexpositie “Werken op papier”.
Nieuwsbrief-1 Lezing over Brabantse schilderkunst door Frank Lubbers.

omhoog