Nieuwsbrief
Nieuwsbrief Kees Bastiaans - Kunstschilder
Geďnteresseerden in de activiteiten rondom Kees Bastiaans kunnen ook via onze nieuwsbrief per e-mail hiervan op de hoogte worden gebracht.

Als u ook graag de nieuwsbrief per e-mail ontvangt dan kunt u zich hier aanmelden.
Nieuwsbrief 2
Slotexpositie “Werken op papier”.

De herdenking van het 100e geboortejaar van Kees Bastiaans is bijna teneinde.

Een jaar met tal van activiteiten, zoals de expositie Mill en Uden, de uitgave van het kunstboek “Kees Bastiaans1909-1986, Ontdekkingstocht door het atelier”, de dvd naar aanleiding van deze expositie, de rondleidingen, de lezingen en de educatieve projecten op basisscholen in het Land van Cuijk en Uden. We kunnen als stichtingsbestuur met voldoening vaststellen, dat we met een keur aan activiteiten in onze opzet om een breed publiek te bereiken zijn geslaagd. Ruim 11.000 bezoekers aan de expositie hebben genoten van het werk van Kees Bastiaans.

We hebben nu nagenoeg alle voorbereidingen afgerond voor een afsluitende tentoonstelling in Museum Het Petershuis te Gennep, onder de titel “Kees Bastiaans, Werken op papier & kinderen geďnspireerd door Bastiaans”.
Het oeuvre van Kees biedt tevens buitengewoon interessant grafisch werk. We hebben daarom besloten om een keuze uit dit werk te tonen in combinatie met enkele schilderijen.
Tijdens de tentoonstelling zal een uitgebreide, doorlopende, beamerpresentatie getoond worden van schetsen uit enkele van de vele schetsboeken, die hij nagelaten heeft aan zijn kinderen.
Ook tonen we werk van leerlingen van basisscholen uit Ledeacker, Rijkevoort en Sint Hubert, die de tentoonstelling in Mill hebben bezocht en geďnspireerd door Kees aan het werk zijn gegaan. Met dit educatief project hebben inmiddels honderden basisschool-leerlingen, groepen 1 tot en met 8, meegedaan. Het resultaat is verbluffend! Het werk van Kees spreekt ook kinderen van nu aan. Ook een aantal scholen uit de regio Gennep zal dit project met de kinderen uitvoeren.

Voor ons als bestuur en voor de erven zijn de behaalde resultaten een extra stimulans om het leven en werk van onze Millse kunstenaar blijvend onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

De tentoonstelling in het Petershuis wordt geopend op 10 oktober en eindigt op 7 november 2010. De opening zal worden verricht door beeldend kunstenaar Frans Klerkx, neef van Kees Bastiaans. Een nadere aankondiging volgt nog.

Wij willen u deze slotexpositie van harte aanbevelen.
Stichting Kees Bastiaans 100 jaar.
Han Eygenraam, voorzitter
Mill, 18 september 2010.
Nieuwsbrief-1

omhoog