Nieuwsbrief
Nieuwsbrief Kees Bastiaans - Kunstschilder
Geïnteresseerden in de activiteiten rondom Kees Bastiaans kunnen ook via onze nieuwsbrief per e-mail hiervan op de hoogte worden gebracht.

Als u ook graag de nieuwsbrief per e-mail ontvangt dan kunt u zich hier aanmelden.
Nieuwsbrief 9
Zelfportretten.

Het is leuk om te weten dat zowel het Noordbrabants Museum als de Gemeente Mill en Sint Hubert hun collectie Kees Bastiaans hebben uitgebreid met een werk van de schilder.

Het Noordbrabants Museum te 's-Hertogenbosch heeft onlangs het zelfportret "als schilder en visser" van Kees Bastiaans van particuliere eigenaren aangekocht. Het betreft een olieverfschilderij op doek uit 1943 met de afmetingen 120 x 90 cm. Het museum bezit inmiddels een aantal werken van Kees Bastiaans.

Het zelfportret "al schilderend in blauw en geel met witte werkjas" uit 1958 werd in 2013 door de Gemeente Mill en Sint Hubert aangekocht van een particulier. Dit werk betreft een olieverfschilderij op doek met de afmetingen 90 x 70 cm. Evenals het Noordbrabants Museum heeft ook de gemeente Mill en Sint Hubert een aardige collectie - veelal vroeger werk - van haar voormalige inwoner Kees Bastiaans in bezit.

Voor de aankoop van beide schilderijen heeft de Stichting Erven Kees Bastiaans de betreffende partijen bij elkaar gebracht.

Afbeeldingen van beide zelfportretten zijn opgenomen in het in 2009 verschenen kunstboek "Kees Bastiaans 1909-1986, Ontdekkingstocht door het atelier" door Piet Wermenbol, uitgegeven ter herdenking van het 100ste geboortejaar van de kunstschilder. In dit kunstboek - een selectie uit het complete oeuvre van Kees Bastiaans - wordt zijn werk thematisch gepresenteerd. "Zelfportretten" is een van de thema's. Bovengenoemde werken zijn opgenomen onder respectievelijk nr. 1 en 4. Via onze webwinkel kunt u nog steeds in het bezit komen van het kunstboek. Meer informatie over het boek is te vinden op kunstboek.

Stichting Erven Kees Bastiaans,
Bas Bastiaans, voorzitter.
Uden, augustus 2014.
 
Nieuwsbrief-8 Expositie "Gezin XXL - een huis vol broers en zussen".
Nieuwsbrief-7 Expositie Kees Bastiaans collectie van de Gemeente Mill en Sint Hubert.
Nieuwsbrief-6 Het verhaal van Brabant.
Nieuwsbrief-5 Verjaardagskalender - Kees Bastiaans.
Nieuwsbrief-4 Kees Bastiaans - kunstschilder nu ook op facebook.
Nieuwsbrief-3 Groepsexpositie te ’s-Hertogenbosch.
Nieuwsbrief-2 Slotexpositie “Werken op papier”.
Nieuwsbrief-1 Lezing over Brabantse schilderkunst door Frank Lubbers.

omhoog