Kees Bastiaans in de pers
Twee nieuwe exposities in Jan Heestershuis
In het Jan Heestershuis is weer werk te zien van Kees Bastiaans tijdens een expositie met als thema "Boeren Burgers buitenlui". Een 8-tal werken van de schilder zijn er te zien. Ook in Nieuwsbrief 14 wordt aandacht gegeven aan deze expositie.
DeMooiSchijndelkrant, 04-07-18
Wandplastiek van Kees Bastiaans onthuld
Onder belangstelling van genodigden heeft de burgemeester van Mill gisteren het naambordje onthuld van het wandplastiek waarover wij eerder schreven in Nieuwsbrief 13.
De Gelderlander, editie Maasland, 05-07-18

terug


Nacht van een Goei Leven laat expositie zien van Kees Bastiaans
Onder deze kop bracht De Graafsche Courant het leven en werk van Kees Bastiaans onder de aandacht van haar lezers. Aanleiding daarvoor was de exposite tijdens De "Nacht van een Goei Leven" die op 23 juni wordt gevierd in het Land van Cuijk.
MILL/SINT HUBERT - In het hele land van Cuijk wordt op zaterdag 23 juni de Nacht van een Goei Leven gevierd. Ook de gemeente Mill en Sint Hubert pakt flink uit.....
De Graafsche Courant 29-05-18

terug


Een kleurrijke zomer in het Heestershuis
Onder deze kop bracht De Mooi Schijndel Krant de overzichtstentoonstelling in het Jan Heestershuis van werk van Kees Bastiaans onder de aandacht. ook andere bladen besteedden aandacht aan de expositie die was te zien van 10 juli tot en met 2 oktober 2016.
Foto: De Mooi Schijndel Krant.
"Het leven was mooi", dat is de naam van de expositie....
DeMooiSchijndelkrant 03-08-16
Nieuwe expositie in Museum Jan Heestershuis Schijndel.
Brabants Dagblad 29-08-16
Expositie Kees Bastiaans in Heestershuis.
Schijndels Weekblad 08-07-16
Expositie Kees Bastiaans.
De Roerom juni 2016
Expositie van Kees Bastiaans.
Brabants Dagblad 01-07-16
Expositie Kees Bastiaans: Het leven was mooi.
Brabeau zomer 2016

terug


Familieportret op voorpagina Brabants Dagblad
Het Brabants Dagblad besteedde op 15 januari een twee pagina's groot artikel aan de expositie "Het verhaal van Brabant". Blikvangers op de voorpagina voor dit artikel waren Van Doornes Daffodil en het familieportret van Kees Bastiaans.
Brabants Dagblad 15-01-14

terug


Enige Kruisstraatse kunstwerk 'geparkeerd'
Rosmalen - Het buurtschap Kruisstraat is niet alleen zijn basisschool kwijtgeraakt, maar ook zijn enige openbare kunstwerk: het schilderij Brabantse Folklore van de Brabantse schilder Kees Bastiaans.
Brabantse Folklore, 1969 (340 x 125 cm).

Kees Bastiaans maakte dit werk speciaal voor de school in opdracht van de gemeente Rosmalen. De nieuwe bestemming is nog niet zeker.

Brabants Dagblad 04-09-13

terug


Bastiaans' kruisweg in Mill
Mill - Waar zijn de échte veertien staties van de kruisweg van Kees Bastiaans? Zoon Bas spreekt van een raadsel. "We hebben alles afgezocht. Zijn in Sambeek geweest, maar ook in kloosters elders. Niemand weet waar ze zijn."

De schetsen van Bastiaans die sinds een week in het Millse zorgcentrum hangen zijn honderd procent echt.

De Gelderlander 06-04-12

terug


Drie koningen te Mill
UDEN - Léon van Liebergen, conservator van het MRK Uden schreef naar aanleiding van Driekoningen een artikel over de symboliek van dit feest, daarbij geïnspireerd door o.a. het schilderij "De Zoekende", een werk van Kees Bastiaans uit de collectie van het Museum voor Religieuze kunst.

Driekoningen, de dertien-de dag, was een feest van brassen en zuipen, iets netter uitgedrukt van het koningdrinken. ........

lees verder
De Maas Driehoek
Stadskrant Veghel
Udens Weekblad
10-01-12

terug


Mozaïek Bastiaans compleet met muur in SCC
MILL - Een mozaïekkunstwerk van Kees Bastiaans dat voor kort nog in zijn voormalige woning hing in de Millse Bernhardstraat, kreeg dinsdag een plek in nieuwe SCC in Mill.

Het mozaïekwerk zoals dat nu veilig ingepakt in het SCC staat.
Foto: Ed van Alem

Omdat Bastiaans (1909-1986) de mozaïeksteentjes rechtstreeks op een muur in zijn oude woonhuis had aangebracht, moest de muur in zijn geheel eruit worden gehaald om het kunstwerk schadevrij te kunnen houden.

De Gelderlander 03-05-11

terug


  Alle persberichten over het 100e geboortejaar van Kees Bastiaans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bastiaans in het Heestershuis
Het verhaal van Brabant
Brabantse Folkore
raadsel kruisweg
driekoningen
mozaïek in SCC Mill
 
in de pers - archief
jubileumjaar
wat vooraf ging