Kees Bastiaans op TV
31-01-10 Kees Bastiaans bij RKK
Bas Bastiaans vertelt op radio 5 in een uitzending van de RKK over zijn vader Kees Bastiaans, het leven thuis in een gezin met 15 kinderen, het religieuze werk van de schilder en hoe Kees de pastoor het geloof heeft gebracht.

Drieluik Kees Bastiaans
In de jaren 40 van de vorige eeuw werd er nog raar tegen kunstenaars aangekeken, zeker in een klein Brabants dorp als Mill. Toch werd Kees Bastiaans in die tijd kunstschilder. Werk was er in die jaren toch niet ....

Lees verder en beluister de reportage op radio 5 RKK.
Start het fragment op 3:27 min.


14-01-10 Kees Bastiaans op Omroep Brabant
Omroep Brabant besteedde op 14-01-10 aandacht aan de tentoonstellingen in Mill en Uden ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van kunstenaar Kees Bastiaans uit Mill.
Een verslag van: Peter Pim Windhorst

Het familieportret, een van de werken die te zien zijn op de tentoonstelling, wordt toegelicht door Bas Bastiaans, zoon van de kunstschilder.

Bekijk de reportage:
Omroep Brabant (klik daar op 'videofragment')

26-05-09 Yahoe geeft Kees Bastiaans kleur
Wie vanaf de Langenboomseweg via de rotonde de Hoogstraat inrijdt richting het centrum van Mill ziet niet langer een witte muur bij locatie Vlaar, maar ware kunst.

Voor dit bijzondere kunstwerk had Jan Bastiaans de muur aan de Hoogstraat voorzien van tekeningen van zijn vader Kees Bastiaans. Yahoe, een club voor mensen met een verstandelijke beperking, zorgde voor de invulling van de tekeningen met de herkenbare primaire kleuren. De Lokale Omroep Mill - Langenboom - St. Hu-

bert - Wilbertoord was erbij en zond op 26 juli een reportage uit over deze gebeurtenis.

Yahoe
Bekijk hier een ingekorte versie van de reportage.


11-04-09  Zomaar kunst: Spanning
Bij de Avro in het programma Kunstuur TV vertelde Mayke Brands over Kees Bastiaans en haar schilderij: "Spanning". Het fragment is terug te zien in de rubriek "Zomaar kunst" op Avro-Cultuurgids.
Bekijk het programma:
Avro Cultuurgids

omhoog