Expositie Kees Bastiaans (okt '10 - nov '10)
"WERKEN OP PAPIER”
Onder deze titel werd een selectie uit het grafische werk van Kees Bastiaans getoond in Museum het Petershuis. Tegelijk met deze expositie werden tekeningen tentoongesteld van kinderen die hadden meegedaan aan het scholenproject met als thema:
"Kinderen geïnspireerd door Bastiaans".

Enkele schetsjes uit de videopresentatie over het grote aantal schetsboekjes dat Kees Bastiaans heeft nagelaten. Deze schetsboekjes bevatten de schetsen in potlood die de basis vormden voor de schilderijen van Kees Bastiaans. De schetsen, met een heel losse hand op papier gezet, zijn op zichzelf stuk voor stuk prachtige kunstwerkjes.

De tentoonstelling van een selectie uit het grafisch werk van Kees Bastiaans vormde het sluitstuk van de viering van het 100e geboortejaar van de schilder. Evenals bij de eerdere overzichtstentoonstellingen in Mill en Uden, betrof het getoonde werk een selectie uit zijn hele artistieke loopbaan. De expositie was grotendeels samengesteld met werk uit particulier bezit.

Museum het Petershuis te Gennep.

Deze bijzondere tentoonstelling vond plaats in Museum het Petershuis te Gennep van 10 oktober t/m 7 november 2010.

De tentoonstellingen in Uden en Mill stonden open voor de scholen uit de regio. Kunstenaars uit de regio bezochten samen met de schooljeugd de tentoonstelling en gingen met de kinderen aan het werk. Het resultaat, een even kleurrijke verzameling als het werk van de inspirerende schilder zelf, was te zien in de kelder van het museum.

Uit het grote aanbod van tekeningen was een ruime selectie tijdens de tentoonstelling te zien. Negen werkjes daarvan werden genomineerd voor de beste tekening. De bezoekers van het museum bepaalden middels stembriefjes wie de eer te beurt  viel.

Meer over het scholenproject
Expositie: "Ontdekkingstocht door het atelier"

omhoog

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
exposities